Medicii avertizează într-o petiție: „Ne rezervăm dreptul de a demisiona!” / Cadrele medicale solicită mai multe locuri pentru pacienții COVID-19

Medicii avertizează într-o petiție: „Ne rezervăm dreptul de a demisiona!” / Cadrele medicale solicită mai multe locuri pentru pacienții COVID-19
Medicii avertizează într-o petiție: „Ne rezervăm dreptul de a demisiona!” / Cadrele medicale solicită mai multe locuri pentru pacienții COVID-19 / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 01/12/2020, 21:09

Medicii sunt nemulțumiți de faptul că multe spitale din România nu au respectat recomandarea. ministrului Sănătății de a se reorganiza astfel încât să poată trata și pacienți COVID-19.

Cadrele medicale avertizează într-o petiție publicată în mediul online că își rezervă dreptul de a demisiona ținând cont de faptul că au fost supuse unei „presiuni de neimaginat” de la începutul pandemiei, cu precădere în ultima vreme, când infectările zilnice cu SARS-CoV-2 au crescut.

Medicii, nemulțumiți că mai multe spitale refuză să trateze pacienți COVID

„Spitalele non-COVID au primit o adresă de la DSP București (din 14.10.2020, nr 27747) potrivit căreia fiecare spital trebuia să se reorganizeze astfel încât să poată trata ȘI pacienți COVID-19, pentru că situația epidemiologică nu mai permite tratarea acestora numai în spitale de fază 1, de fază 2 și în spitalele suport COVID”, se precizează în petiția intitulată „Stop împărțirii spitalelor în COVID și non-COVID”.

Totodată, personalul medical din spitalele de faza 1 și 2 consideră că este discriminat întrucât este pus sub „o presiune de neimaginat”.

Personalul care este implicat în tratarea pacientilor cu COVID-19 se consideră discriminat!

„Personalul medical din spitalele de fază 1, fază 2 și din spitalele suport COVID, constată cu uimire că nici recomandările ministrului Sănătății și nici cele din adresa DSP, nu au fost respectate, chiar dacă de la mijlocul lunii octombrie numărul de infectări a crescut constant, ceea ce a dus la o presiune de neimaginat pe aceleași spitale și pe același personal medical care tratează de 9 luni numai pacienți COVID, ceea ce constituie o reală DISCRIMINARE.

Au existat excepții punctuale și acestea numai la intervenția personală a primului ministru sau a președintelui României, dar nu s-a reușit decât creșterea capacității de a trata cazuri severe de TI cu doar câteva zeci de paturi .

Personalul care este implicat în tratarea pacientilor cu COVID-19 de aproape 9 luni nu numai că se consideră discriminat, dar este depășit de numărul mare de pacienți infectați ce necesită oxigenoterapie și care sunt ținuți în camerele de gardă, la UPU-uri sau în corturi în frig.
RECOMANDAREA ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3, spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacienților infectați cu Sars-Cov2”, se mai arată în petiție.

De asemenea, semnatarii petiției consideră că spitalele de stat și private din România au o capcitate „mult mai mare” de a trata pacienți COVID-19, „doar că așa zisele spitale «non-COVID» , prin conducerile lor, refuză efectiv să participe la acest efort de a trata pacienții COVID, invocând pretexte de genul «nu avem circuite» ( pretexte… pentru că se pot face circuite !!!!!)”.

„Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în «COVID» și «non-COVID»”

„Această situație de a REFUZA tratarea pacienților covid de către toate spitalele din țară, alocând un procent de 15% dintre paturi pt pacienții covid și 10% dintre paturi pentru ATI-uri, se regăsește doar în România!!!

Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în «COVID» și «non-COVID», precum și nicăieri în lume o recomandare a Ministrului Sănătășii si un Ordin al DSP-ului nu sunt terfelite și minimalizate!

Vă cerem public alocarea mai multor paturi de spital pentru tratarea pacientilor COVID în actuala situație epidemiologică, pentru că raportul dintre pacienții infectați si cei neinfectați care necesită asistență medicală de urgență s-a modificat, iar personalul medical din spitalele care tratează pacienți COVID este suprasolicitat și depășit .

În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a demisiona”, avertizează cadrele medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a...
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Primul proiect din lume care transformă deșeurile din poliester în haine
×